Blog

Ako si správne vybrať profesionálny vysávač?

Ako si správne vybrať profesionálny vysávač?
 
Dôležite si je vybrať správnu značku vysávača. Naša firma podporuje značku Kärcher, ktorú predávame od roku 1994. Disponujeme kamennou predajňou a technickým servisom. U nás nájdete dobrý výber náhradných dielov a príslušenstva Kärcher. Kärcher kamenná predajňa v Bratislave, Liptovskom Mikuláši sa skutočne oplatí navštíviť



Čo potrebujete vedieť o vysávačoch pred kúpou?
  1. Zistiť, akú má daná značka dostupnosť servisu v danom meste.
  2. Overiť rýchlosť dodania nahratých dielov a príslušenstva.
  3. Zvážiť, či ste v kvalitnej predajni, kde predajca vie odkiaľ fúka vietor
Právne týmto dokonale disponuje značka Kärcher, ktorá má veľa servisov a predajní v blízkosti miest a obcí. Kärcher predajne ponúkajú dostatok príslušenstva a náhradných dielov. Ako sme už napísali vyššie, naša firma podporuje značku Kärcher. Predávame zväčša profesionálny sortiment.
 
Pri výbere vysávača je dôležité určiť, na čo ho budeme používať. Vysávanie v domácnosti, vysávanie vo firme, priemyselné vysávanie, ktoré zahŕňa vodu, výbušný prach, azbest, nebezpečné látky atd... . Je veľmi dôležité viedieť, ako často a ako dlho budeme používať vysávače na danej prevázdke. 

Veľmi dôležite je určiť, aký prach alebo aké iné médium budeme vysávať, nakoľko Kärcher má rôzne triedy filtrov - M, L, H. Filtre sú určené podľa účinnosti a utesnenia vysávača. Keď už máme vybratú správnu značku vysávača a na aký účel ho budeme používať, ďalej sú dôležité dané technické parametre, ktoré si treba prezrieť u každého vysávača.


Delenie vysávačov Kärcher:

Suché a mokro/suché
S pripojením na 220 V/380 V
Podľa objemu nádoby
Podľa typu prachu (nebezpečný prach, klasický prach, explozívny prach)
Základné, profesionálny, industriálne vyávače
 
Technické údaje
  • Prietok vzduchu – L/s  (aké množstvo vzduchu dokáže odsať za sekundu)
  • Vákuum – m bar / kPa (akú ma silu ťahu / aký podtlak dokáže vytvoriť )
  • Objem nádoby  L (veľkosť nádoby je veľmi dôležitá, ak je nádoba väčšia nemusí sa tak často vyprázdňovať)
  • Max. príkon  W (určuje výkon turbíny)
  • Napätie  V  (na akú sieť je určený  EU, USA)
  • Dĺžka kábla m (aká bude dlhá napájacia šnúra)
  • Hlučnosť stroja  dB (dôležité je, v akom prostredí sa bude vysávať aby vysávač nerobil nadbytočný hluk)
  • Hmotnosť  kg (celková váha stroja)
  • Rozmery (d, š, v)
  • Príslušenstvo  (dôležitá informácia čo všetko má stroj k dispozícii a čo je možne dokúpiť podľa zamerania stroja na vysávanie.
 
Profesionálne vysávače Kärcher sa dajú taktiež nakonfigurovať priamo pre užívateľa a to podľa príslušenstva, ktorým naša firma disponuje. Môžete si ho pozrieť priamo v predajni. Na trhu je veľmi veľa profesionálnych vysávačov. Najlepšie, čo môžete urobiť je vybrať si značku a zavolať danému predajcovi. Odporúčam však našu firmu, nakoľko spolupracuje zo značkou Kärcher. Privíta Vás profesionálne vyškolený predajca, ktorý Vám veľmi rád pomôže. Dôležité je vždy všetko povedať predajcovi a to hlavne - na čo presne budete stroj používať a on už Vám ochotne poskytne viac možností na kúpu.

Naša firma montuje aj navíjacie bubny 


U nás na predajni v Bratislave, Liptovskom Mikuláši môžete nájsť rôzne profesionálne stroje pre inštalatérov a kurenárov. Požičovať vysávačov je k dispozícii v mestách Bratislava, Trenčín, Liptovský Mikuláš. Dovoz veľkých industriálnych vysávačov je možný v rámci celej SR.

V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať.