Blog

Akú zmrazovaciu techniku máte k dispozícii?

AKÚ ZMRAZOVACIU TECHNIKU MÁTE K DISPOZÍCII?
 
V súčasnosti sú najpoužívanejšie dva druhy zmrazovacej techniky, čím však každá z nich vyniká a ktoré zariadenia ju vykonávajú? Pokračujte v čítaní a dozviete sa užitočné informácie o zmrazovaní elektricky aj plynom.

Pre záujemcov o požičovňu zmrazovačiek nás neváhajte kontaktovať.



Elektrická zmrazovacia technika pre kvalitný výsledok
Vynikajúcim príkladom elektrickej zmrazovacej techniky so širokou uplatniteľnosťou v praxi je zmrazovačka Rofrost Turbo 1.1/4 z dielne značky Rothenberger. Je zárukou rýchleho a zmrazenia potrubia z medi, ocele, plastu aj viacvrstvových rúr, čo oceníte pri vykonávaní opravy, údržby alebo rozširovaní vykurovacieho systému. Na bezpečnosti jej dodáva ľahko čitateľný teplomer, vďaka ktorému možno proces zmrazovania jednoducho monitorovať. Redukčné vložky sú dostupné v rôznorodých veľkostiach, flexibilné hadice sú aplikovateľné aj v stiesnenom priestore a tepelne vodivá pasta je tak prevenciou tvorby bublín vzduchu, ako aj faktorom umožňujúcim efektívne pokryť ľadom celú plochu bez toho, že by ste museli danú rúru zvlhčiť kvapkami vody.

Na podobnom princípe funguje aj príbuzná zmrazovačka Rofrost Turbo 2, ktorá má rovnaké uplatnenie ako jej vyššie spomenutá kolegyňa a tiež sa hodí do medených rúr s priemerom maximálne 54 milimetrov a oceľových rúr priemeru 1/4 - 2´´. V čom sa od seba mierne odlišujú, je otázka ich priestorových nárokov s rozdielom niekoľkých milimetrov pri vykonávaní práce na zvislých rohových rúrach, potrubí pri stene či využití pri ventiloch. Vzhľadom na flexibilitu zariadenia vám poslúži pri rúrach situovaných v minimálnej vzdialenosti od steny, paralelne vedenom potrubí a rúrach na podlahe.



A čo takto spoľahnúť sa pri zmrazovaní na plyn?
Nemenej praktickým riešením je zmrazovanie plynom, pre ktoré vám poslúži súprava suchého ľadu Rofrost. Nevyžaduje si pripojenie k elektrickému prúdu a je ideálnou voľbou pre opravu či rozširovanie systému v sanitárnych inštaláciách. Teplota suchého ľadu dosahuje až mínus 79 stupňov Celzia, vďaka čomu dochádza k zmrazeniu veľmi rýchlo a zmrazovacie hlavy sú vyrábané z plastu s vysokou odolnosťou voči chladu. Zariadenie je použiteľné pri medených rúrach s priemerom do 60 mm, oceľových rúrach priemeru 1/8 - 2´´ aj viacvrstvových rúrach a potrubí z umelej hmoty.

U nás na predajni v Bratislave, Trenčíne, Liptovskom Mikulláši môžete nájsť rôzne profesionálne stroje pre inštalatérov a kurenárov. 

V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať.