Blog

Požičovňa čerpadiel – hlbinné čerpadlá na odpieskovanie studne.

Požičovňa čerpadiel Bratislava, Liptovský Mikuláš – hlbinné čerpadlá na odpieskovanie studne.



Kompletný sortiment čerpadiel na požičovňu nájdete v sekcii požičovňa čerpadiel Bratislava, Liptovský Mikuláš.
 
Ktokoľvek, kto má nejakú záhradku chce aj polievať, prípadne si napúšťať bazén. Keďže vodné a stočné idú slušne do rozpočtu, rieši sa to vlastným zdrojom vody. Kopané studne už nie sú v móde, zaberajú viac miesta, sú drahšie a prácnejšie. Takže veľa ľudí volí vŕtanú studňu. Spravia ju rýchlo, lacno, s minimom vykopanej zeme. Studňu môžete začať používať v ten deň, keď Vám ju prídu vŕtať.

Po pár rokoch sa ale studňa postupne začne zanášať jemným pieskom a treba ju vyčistiť. S bežným kalovým čerpadlom sa do nej nedostanete, vŕtané studne sú zväčša do 200 mm. Tak isto aj hĺbka ak je väčšia ako 8 m, tak si s kalovkou neporadíte. Vaše hlbinné ponorné čerpadlo pri pokuse odsať vodu s jemným pieskom na to nie je vhodné, lebo piesok Vám obrúsi vnútornosti čerpadla a čerpadlo skončí na smetisku a vy musíte kúpiť nové.



Studniari majú špeciálne čerpadlá, ktoré sú určené práve na prečistenie studne. Vy ale predsa kvôli prečisteniu raz za pár rokov, nemusíte kupovať drahé čerpadlo, stačí si ho požičať na deň, či víkend.

My napríklad také čerpadlo máme. Je určené do úzkych vrtov od 100 mm, ktoré môžu byť až 60m hlboké. Vďaka plávajúcim obežným kolám môže čerpať vodu s prímesou piesku až do 250g na m3 a nepoškodí sa. Súčiastky sú navyše z oxidu keramiky, takže niečo vydržia. Čerpadlo je chladené vodou, ktorú čerpá, a má samozrejme poistku proti prehriatiu.

Čerpadlo je vybavené 30 m káblom, lanom na spúšťanie do vrtu a samozrejme vieme Vám k nemu poskytnúť aj hadicu s väčším priemerom.

Takže teraz už je len na Vás, aby ste si spomenuli, že raz za čas treba studňu vyčistiť, a kde si vhodné čerpadlo môžete požičať.  Čerpadlá požičiavame v kamennej predajni Bratislava, Liptovský Mikuláš. Neváhajte nás kontaktovať.