Blog

Požičovňa prístrojov na čistenie a monitoring komínov

Firma IB Rein, profesionál v oblasti čistenia a renovácie povrchov pôsobí na trhu už od roku 1994. Vďaka vysokému dôrazu na precíznosť svojich prác dnes vieme zabezpečiť garanciu vysokokvalitne a profesionálne odvedenej práce. Veľký dôraz pri každej našej zákazke kladieme na detail, pretože sme presvedčený o tom, že práve ten rozhoduje o kvalite.




 
POŽIČOVŇA PRÍSTROJOV NA ČISTENIE A MONITORING KOMÍNOV.

Priblížime Vám jednu z našich služieb, v rámci ktorej monitorujeme a čistíme komíny rodinných domov a obytných budov. Firma IB REIN ponúka na požičovňu špecifické prístroje, ktoré nájdete na www.ibrein.skwww.mysmeprofici.sk
Našou snahou je poskytovať jedinečné čistiace služby, ktoré sú zamerané pre firmy, priemysel, komunálnu sféru a rodinné domy. Naše kompletné portfólio nájdete na web stránkach:
www.ibrein.sk
www.tryskaniesuchymladom.sk
www.industrialcleaning.sk
www.superreinigung.at
www.bratislavskahavarijna.sk
www.krtkovaniemonitoring.sk
 
V čom spočíva monitoring komínov?
Špecialitou našej firmy IB Rein s dlhoročnými skúsenosťami sú rozličné profesionálne čistiace práce, ku ktorým patrí aj čistenie a monitoring komínov. V tejto oblasti fungujeme predovšetkým ako požičovňa kvalitných videoinšpekčných kamier, s pomocou ktorých je možné rýchlo a efektívne odhaliť rozsah znečistenia komína aj prípadné závady v jeho interiéri. Tieto kamery sú určené pre súkromné a firemné účely, ako aj pre potreby skúsených predstaviteľov kominárskeho remesla. Hodia sa do komínov rôznych rozmerov a využijete ich v komínoch s priemerom od 40 do 300 milimetrov.

Pre kamery v portfóliu našej požičovne sú charakteristické vynikajúce svetelné vlastnosti, vďaka čomu sa ich svetlo dostane aj do tých najtmavších zákutí komína. Hlavnou hviezdou spomedzi našich kamier je model Rocam 4 Multimedia od uznávaného výrobcu Rothenbeger. Jej súčasťou je tak odnímateľná hlava a zabudovaný mikrofón, ako aj dotykový displej, s pomocou ktorého odhalíte problematické partie vášho komína prakticky okamžite.

Samotná kamera dokáže monitorovať komíny s priemerom 100 – 300 milimetrov, v prípade potreby sa však dá vybaviť tiež káblom doplneným o menšiu hlavu. Týmto spôsobom je dané videoinšpekčné zariadenie využiteľné tiež v komínoch priemeru 40 – 120 milimetrov. V neposlednom rade sa  táto kamera zároveň v praxi osvedčila nielen pri monitorovaní komínov, ale aj iných miest s obmedzeným prístupom svetla a zhoršenou viditeľnosťou.

Aké zariadenia slúžia na čistenie komínov?
Po odhalení problému prostredníctvom monitoringu pokrokovou videoinšpekčnou kamerou, prichádza na rad samotné čistenie komínov. Na tento účel máte k dispozícii širokú škálu čistiacich strojov v ponuke našej požičovne. Použiť môžete napríklad praktické vysávače na odsávanie popola nahromadeného v komíne. Pokiaľ je totiž komín zanesený popolom, nedokáže pre svoje fungovanie využívať svoj plný potenciál a vo vašej domácnosti tak môže dôjsť k energetickým stratám. Nehovoriac o tom, že priveľké množstvo popola môže okolie komína výrazne znečistiť.

Bežný domáci vysávač pre odstránenie popola nie je dostačujúci a preto Vám odporúčame vybrať si spomedzi našich vysávačov špeciálne určených na vysávanie jemných častíc, k akým náleží aj popol v komíne. Popri odstránení popola poskytujeme tiež čistenie povrchov, ktoré boli v dôsledku činnosti komína zašpinené alebo dokonca aj obhorené. Po vykonaní našej služby tak bude komín s jeho bezprostredným okolím vo vašom rodinnom dome, na chate alebo na chalupe opäť čistý a obnoví sa zároveň jeho pôvodný vzhľad.
 
Požičovňa funguje v mestách Bratislava, Trenčín, Liptovský Mikuláš.