Blog

Profesionálne drážkovanie Rothenberger

PROFESIONÁLNE DRÁŽKOVANIE V PODANÍ ZNAČKY ROTHENBERGER
 
Ak sa plánujete pustiť do drážkovania, neváhajte siahnuť po tom najlepšom, čo súčasný trh ponúka. Priblížime vám výhody spojené s valcovaním drážkovačom, sféry použitia tejto metódy a prvotriedny elektrohydraulický drážkovač od spoločnosti Rothenberger.

Neváhajte navštíviť požičovňu náradia Bratislava.

 
Využitie drážkovania v praktickom živote
Valcovanie drážkovaním predstavuje pokrokový postup, ktorý vyhovie aj náročným klientom, či sa už zaoberáte inštaláciou rozvodov protipožiarneho systému alebo vykonávate prácu vodárov a inštalatérov. S toutou metódou sa pracuje okrem iného pri industriálnych potrubných systémoch, zariadeniach slúžiacich pre požiarnu ochranu typu čerpadlá a rozstrekovače prípadne v otázkach klimatizácie, kúrenia, ventilácie a podobne. Na inovatívnu technológiu nedajú dopustiť ani špecialisti z rôznych priemyselných odvetví, ktorí sa zaoberajú výrobou automobilov, spracúvaním chemických látok, produkciou potravinárskych výrobkov či tvorbou energie pre priemyselné potreby.



Pýtate sa, v čom spočívajú pozitívne znaky drážkovania valcovaním? Vymenovať možno niekoľko, ako napríklad nízka úroveň hluku pri vykonávaní práce touto metódou, jednoduchšia inštalácia čerpadiel alebo chladičov do už existujúceho systému a taktiež menej komplikovaná oprava v prípade poškodenia. Netreba tiež zabúdať na fakt, že drážkovanie je rýchlejšie než používanie skrutkovaného závitu, ako aj bezpečnejšie a ekologickejšie oproti tradičnému zváraniu.
 
Majster v drážkovaní pre správnych profesionálov
Vynikajúcim príkladom kvalitného drážkovacieho stroja je vysoko výkonný elektrohydraulický drážkovač Rothenberger Rogroover tvoriaci normované drážky do štandardných a tenkostenných oceľových rúr s priemerom od 60 do 325 milimetrov. Moderné zariadenie sa dá obsluhovať ručne vzhľadom na precíznu a masívnu hydraulickú pumpu, disponuje dlhodobo funkčným motorom, možnosťou regulovať rozmery drážky a pevnou štruktúrou zaručujúcou bezpečnosť pri práci.

Drážkovač váži 129 kilogramov, dosahuje rozmery 920, 460 a 960 milimetrov, výkon jeho motora sa pohybuje okolo 1100 wattov, zatiaľčo rezná rýchlosť predstavuje 23 otáčok za minútu. Vyžaduje si napájanie v rozsahu 230/240 V a 50/60 Hz, jeho maximálny pracovný tlak predstavuje 8 tisíc kilogramov  a využiť ho možno v rúrach so stenami hrubými od troch do desať milimetrov.

U nás na predajni v Bratislave môžete nájsť rôzne profesionálne stroje pre inštalatérov a kurenárov. 

V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať.