Blog

Technický stavebný vysávač Kärcher

Technický a stavebný vysávač Kärcher
 
Vysávač je zariadenie ktoré podtlakom s prúdom vzduchu nasáva nečistoty, vo vnútri ich zachytáva a von ide už iba vzduch bez nečistôt. Vysávačov je veľa typov a značiek ale v princípe stále vykonávajú tú istú činnosť. Nasávajú nečistoty a zachytávahú ich. O prietok vzduchu a vytvorenie podtlaku sa stará turbína, v podstate ventilátor, ktorý vytvára prúd vzduchu. Aby  ale dokázal vysávač nečistoty zobrať, prúd vzduchu musí mať silu a prietok, dôležité je naozaj to prúdenie, ktoré unáša nečistoty.  Vo vnútri je potom sústava filtrov, ktoré oddelia nečistoty od vzduchu a zabránia aby sa dostali jednak do turbíny a jednak zase von z vysávača. Podľa typu môžeme vysávať suché, aj mokré nečistoty, korozívne média, oleje, ale napríklad aj nebezpečné látky ako je azbest, múčny prach (ten vie riadne vybuchnúť) pušný prach.



Výber vysávača treba dobre zvážiť práve podľa toho, čo budem vysávať, ale aj ako často, aké veľké množstvá a plochy. Stavebný vysávač je konštrukčne uspôsobený vysávaniu veľkého množstva jemného stavebného prachu ale aj väčších kusov nečistôt. Kvalitné filtre a tesnenia sa starajú o to, aby nečistoty zostali vo vnútri  vysávača.

Veľkou pomocou je oklep filtra, či už manuálny, alebo automatický. Vďaka nemu sa predlžuje interval medzi čistením filtrov, ťah ostáva konštantný dlhšiu dobu. Filter sa sám čistí cielenými, silnými nárazmi vzduchu. Tým sa zároveň predlžuje aj životnosť filtra. Pre porovnanie, pri bežnom vysávači bez oklepu vysajete 10-20kg jemného prachu a musíte filter čistiť. Pri systéme Tact dokážete vysať až 180kg prachu, kým je potrebné vysávač vyčistiť.

Investícia do systému automatického oklepu filtra Tact sa rozhodne vyplatí. Neváhajte navštíviť našu profesionálnu predajňu a požičovňu značky Kärcher, kde Vám radi predvediem systém Tact, ale aj veľa iného podľa Vašej potrieby.

U nás na predajni v Bratislave môžete nájsť rôzne profesionálne stroje pre inštalatérov a kurenárov. 

V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať.