Blog

Čo by ste mali vedieť o lisovacích kliešťach? Kde nájdete požičovňu kvalitných lisovacích čeľustí?

ČO JE POTREBNÉ VEDIEŤ O LISOVACÍCH KLIEŠŤACH?
 
V akých prípadoch sa toto náradie môže používať, aké druhy lisovacích klieští máte v súčasnosti k dispozícii a ako by správne lisovanie malo vyzerať? Prezradíme vám základné informácie, ktoré vám pomôžu ľahšie sa orientovať v tejto téme.



Pre záujemcov o požičovňu lisovacích čeľustí naváhajte kontaktovať našu požičovňu náradia.



Rôzne alternatívy pre vaše potreby
K najdôležitejším nástrojom využívaným za účelom inštalácie rozvodu pre plyn, vodu alebo kúrenie rozhodne patria lisovacie kliešte. Prostredníctvom lisovania možno zaručiť kvalitne odvedenú, bezproblémovú a čistú prácu aj získať odolné spoje, ktoré oceníte pri širokej škále montáží, či už narábate s meďou, rúrami z uhlíkovej ocele alebo plastohliníkom. V rámci dnešného trhu zastupujú najpopulárnejšie produkty lisovacie kliešte a čeluste od spoločnosti Rothenberger, z ktorej pestrej ponuky si vyberú aj nároční zákazníci.



Čo sa týka veľkosti, platí, že klasické lisovačky sa hodia do veľkých priemerov v hodnote 110 milimetrov, zatiaľ čo mini lisovacie kliešte sú ľahšie, užitočnejšie v obmedzenej oblasti a nájdu si uplatnenie v rozvodoch s priemerom do 35 mm. Do úvahy je potrebné vziať aj napájanie prístroja, kde si môžete zvoliť flexibilnejšiu akumulátorovú lisovačku s dvojicou batérií alebo sieťové lisovacie kliešte použiteľné takmer nonstop vďaka efektívnemu napájaciemu zdroju. Dnešné lisovačky sú bežne vybavené funkciou núteného spätného chodu, ktorá funguje automaticky a zaručuje dlhšiu životnosť prevodovke a piestu.

Význam čelustí a správne vykonané lisovanie
Je dôležité podotknúť, že bez ohľadu na typ lisovačky, ktorú si zvolíte, táto by mala v pravidelných intervaloch podliehať servisnej kontrole. Lisovačky sú značne všestranným zariadením, ich efektivita však závisí aj od lisovacích čelustí, ktoré musia byť uplatnené s ohľadom na zvolený lisovací systém. Zatiaľčo veľké lisovacie kliešte dokážu pracovať s čeľusťami od iného výrobcu, mini lisovačky si vyžadujú čeluste rovnakej značky, akej je ich vlastný model.

U nás na predajni v Bratislave, Trenčíne a Liptovskom Mikuláši môžete nájsť rôzne profesionálne stroje pre inštalatérov a kurenárov. 

V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať.