Blog

Inšpekčné monitorovacie kamery do potrubia, ktoré si zaslúžia vašu pozornosť

INŠPEKČNÉ KAMERY, KTORÉ SI ZASLÚŽIA VAŠU POZORNOSŤ!

K čomu inšpekčné kamery slúžia, kde si nájdu využitie a z čoho pozostávajú? Odhaľte odpovede na podobné otázky a dozviete sa, o ktorých inšpekčných kamerách sa rozhodne oplatí vedieť.

Potrebujete si požičať profesionálnu inšpekčnú kameru? Neváhajte kontaktovať požičovňu.

 
Funkcie a zloženie inšpekčných kamier
Inšpekčné kamery sa používajú predovšetkým pre sledovanie ťažko dostupných miest a v praxi ich oceníte napríklad v momente, keď sa upchá potrubie. Vďaka nim rýchlo objavíte, kde je problém a môžete ho začať okamžite riešiť, čím samozrejme ušetríte nielen čas, ale aj peniaze. Najčastejšie sa s nimi stretávame pri vodovodnom, kanalizačnom prípadne odpadovom potrubí, nie sú však neobvyklé ani v automobilovom priemysle a možno s nimi zaznamenávať pokrok v práci pre vášho klienta.



K najobľúbenejším modelom v tejto kategórii môžeme zaradiť inšpekčné kamery Rothenberger, ktoré sa skladajú z viacerých komponentov. Tým prvým je kamerová hlava s LED osvetlením plus tlačný kábel, ktorý môže dosahovať dĺžku 65 metrov a dá sa nimi monitorovať interiér potrubia s priemerom od 20 do 300 milimetrov. Druhú časť predstavuje monitor určený pre fotografovanie, editovanie a prehrávanie získaného videozáznamu. Posledným prvkom je lokalizátor, ktorý zistí, kde problém nastal a poslúži tiež na skúmanie povrchu pod zemou a určenie trasy, ktorou bude potrubie alebo káble viesť.
 
Špecifické prvky pre lepšie fungovanie
Rozoznávame inšpekčné kamery vhodné pre industriálne účely, hlavné alebo vedľajšie odpadové potrubie, ktoré sa využívajú aj pri toaletách, ventilácii prípadne klimatizácii. Súčasťou týchto kamier je navijak chrániaci kamerovú hlavu a tlačný kábel pred poškodením, nárazmi  a opotrebovaním. Vo verzii väčších rozmerov je vsadený do rámu z ocele, kým v menšej veľkosti vyniká svojou kompaktnosťou. V oboch prípadoch zabraňuje znečisteniu, nakoľko špina nahromadená pri používaní kamery sa hromadí v priestore okolo navijaku, ktorý možno bez problémov vyčistiť vodou.

Na inšpekčné kamery sa dá pripojiť aj termovízny modul


V prípade tlačného káblu platí, že je ho potrebné použiť v dĺžke a šírke primeranej voči konkrétnemu potrubiu. Jeho jadro obsahujúce sklenené vlákna je zárukou pružnosti a stability potrebnej pre udržanie kamerovej hlavy. Pri tej si dajte záležať na podsvietení, odolnosti voči poškodeniu a odtrhnutiu či flexibilite a je tiež nutné môcť ju v prípade potreby nájsť s pomocou lokalizátoru.

U nás na predajni v Bratislave, Trenčíne, Liptovskom Mikuláši môžete nájsť rôzne profesionálne stroje pre inštalatérov a kurenárov. 

V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať.