Blog

Jadrové vŕtanie

Na vyvŕtanie malej diery napríklad pre hmoždinku Vám stačí obyčajná vŕtačka s príklepom a to aj v prípade, že ide o betónový panel. Ale čo v prípade, že potrebujete otvor väčší, napríklad kvôli odpadovému potrubiu alebo klimatizácii? Bežné vŕtanie je v tomto prípade obmedzené dĺžkou vrtáku, armatúrami v stene, zvýšeným hlukom a prašnosťou. Niekde vlastnosti stavby, materiálov ani neumožňujú sekanie, alebo vŕtanie s príklepom. Keďže v našich končinách je drevených stien málo, viac je betónových a panelových, prichádza na rad jadrové vŕtanie.



Čo to vlastne je? Ide o vŕtanie pri ktorom sa používajú špeciálne korunky s diamantovými segmentami, ktoré navyše bývajú počas vŕtania chladené kvapalinou. Samotné vŕtanie je skoro bezprašné, v prípade chladenia kvapalinou je bezprašné úplne. Chladiaca kvapalina sa hneď odsáva a cirkuluje. Navyše vŕtanie je bez vibrácii, nevznikajú praskliny ktoré potom zase treba opravovať. Jedným vrtom vyrežete otvor, korunka prejde betónom, kameňom, železobetónom aj s armatúrami, čo podstatne šetrí čas a energiu.

Pri jadrovom vŕtaní vďaka absencii vibrácii nedochádza k poškodeniu ani muriva, vrchnej vrstvy, keramického obkladu, a ani zateplenia. Je to veľmi presná technológia, vŕtať sa dá aj pod uhlom a presnosť sa stále zachováva.

Na menšie otvory môžete využiť ručnú jadrovú vŕtačku Rothenberger Rodiacut250, pri Väčších už v spojení napríklad so stacionárom Rothenberger Rodiadrill500.

Vďaka stacionárnemu zariadeniu aj tie veľké otvory do betónu vyvŕtate rýchlo a bez námahy, len s minimálnym odpadom.
K stroju sú k dispozícii vŕtacie korunky rôznych priemerov a pri mokrom jadrovom vŕtaní aj obehové čerpadlo, odsávací krúžok a všetko potrebné k vŕtaniu.

V prípade, že si chcete otvor vyvŕtať sami, ste skúsený majster, neváhajte kontaktovať našu požičovňu náradia v Bratislave.


U nás na predajni v Bratislave môžete nájsť rôzne profesionálne stroje pre inštalatérov a kurenárov. 

V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať.