Blog

Kärcher vysávače a prachové vrecká? Používať alebo nepoužívať vrecká na vysávanie?

Vysávače a prachové vrecká
 
Každý vie, čo sú prachové vrecká pri vysávačoch. Hmmm, naozaj? Je potrebné používať prachové vrecká na vysávanie alebo nie? Prachové vrecká na vysávanie je dobré používať, nie je to nevyhnutnou podmienkou na fungovanie vysávača. Naša firma odporúča používať prachové vrecká na vysávanie z dôvodu, že prach sa sústreďuje v vrecku na vysávanie a neuniká preč. Pri vysávaní bez vrecka prach môže uniknúť do prostredia. Je to na vás, akú stratégiu pri vysávaní zvolíte. 

Predaj a požičovňa vysávačov v našej kamennej predajni. Neváhajte nás kontaktovať.


 
Prachové vrecko vo vysávači má dôležitú úlohu. Slúži na zachytávanie nečistôt ktoré vysávame. Je to vlastne niekoľkovrstvový filter, ktorý zabraňuje aby sa nečistoty dostali ďalej do turbíny. Tam totiž dokážu spôsobiť rýchle opotrebenie až úplne zničenie turbíny.
 
Preto vždy pri vysávaní suchých nečistôt odporúčame používať prachové vrecká.  Predĺži sa tým životnosť turbíny, filtra a tým aj samotného vysávača. Navyše vrecko jednoducho uzavriete a vyhodíte, nemusíte dýchať zvírený prach pri vysýpaní nádoby.  Vrecko treba pri práci pravidelne kontrolovať, pri jeho preplnení nakoniec dôjde k roztrhnutiu a zase sme pri prachu v turbíne. Tiež je dôležité pravidelne kontrolovať a meniť filtre. To že drobný prach nevidíme neznamená, že tam nie je a že ho nedýchame. Pritom najnebezpečnejší je práve ten jemný prach, ktorý sa dokáže usadiť hlboko v pľúcach.


 
Vrecká môžu byť papierové, alebo z netkanej textílie, ktoré sú odolnejšie aj voči roztrhnutiu. Prípadne špeciálne, ktorými môžete vysávať aj mokré nečistoty. Dôležitá je aj správna veľkosť, pre daný vysávač. Menšie vrecko, ktoré nie je pre daný vysávač určené sa skôr roztrhne. Väčšie vrecko je zase zbytočne drahšie a aj tak sa doň nezmestí viac ako umožní nádoba vysávača. Systém prachového vrecka a filtrov (v spojení s utesnením vysávača) je to, čo stojí medzi Vami a vdýchnutým prachom.
Preto nepodceňujte pravidelnú údržbu a a výmenu filtrov a prachových vreciek.

U nás na predajni v Bratislave môžete nájsť rôzne profesionálne stroje pre inštalatérov a kurenárov. 

V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať.