Blog

KDE SI MÔŽETE NECHAŤ VYREZAŤ PRESNÝ ZÁVIT NA TRUBKU?

Čistiaca firma IB Rein, profesionál na trhu od roku 1994 svoje služby zameriava na čistiace práce. Orientuje sa ako na priemysel, tak i firmy, rodinné domy, domácnosť, či komunálnu sféru. Počas rokov pôsobenia nastalo neustále zdokonaľovanie všetkých našich služieb na špičkovú úroveň, vďaka čomu vieme v súčasnosti poskytnúť vysoko profesionálne odvedenú prácu zameranú na detail, vo všetkých smeroch. 



AKO SI MÔŽETE VYREZAŤ PRESNÝ ZÁVIT NA TRUBKU?
V nasledujúcom článku vám priblížime požičovňou závitorezov a samotný špecifický stroj na rezanie závitov



Spoznajte našu požičovňu závitorezov
Pokiaľ pri vašej inštalatérskej, kurenárskej alebo inej práci potrebujete presné závity odlišných druhov a veľkostí, neváhajte sa obrátiť na našu spoločnosť IB REIN, v ktorej našim zákazníkom dávame na výber viaceré alternatívy. Navštívte našu prevádzku s kamennou predajňou v Bratislave.

Precízne a normované rezanie závitov na trubky si pomocou našej techniky vytvoria nielen profesionálny firemní používatelia z oboru, ale aj jednotlivci a domácnosti. 

Nezabúdajte, že napriek tomu, že kvalitná rezačka závitov na trubky v zásade nie je komplikovaným zariadením, aj tak je pri jej používaní navyhnutné dbať na opatrnosť a prikladať k práci odborný postup. 

Čo ďalšieho ponúkame?
Náš predaj a požičovňa náradia sú vám plne k dispozícii. Môžete si v nej zadovážiť závitorez v súlade s vašimi požiadavkami a dopraviť ho do lokality, v ktorej ho potrebujete. Oceníte ho predovšetkým v prípade rezania väčšieho množstva vonkajších závitov určených pre viaceré trubky. V našej ponuke natrafíte tak na prvotriedne elektrické závitorezy zaručujúce komfortnú prácu s vysokou úrovňou kvality, ako aj na nejeden kvalitný závitorez ručný, s ktorými sa precízne normované závitové spoje dajú vyrobiť jednoducho, rýchlo a bez zbytočných komplikácií.

Závity dokážame pritom rezať nielen prostredníctvom komplexných závitorezov, ale aj s pomocou niektorých vybraných zariadení, ako je napríklad ručná závitnica respektíve manuálna rezačka závitov. Pri tej je však dôležité dbať na zvolenie vhodnej závitoreznej hlavy. V mnohých prípadoch sú dokonca závitnice praktickejším riešením, keďže nezaberajú veľa priestoru, dajú sa ľahko prenášať z miesta na miesto a súčasne sú cenovo dostupnejšie. I ju si môžete u nás bez problémov požičiať. 

Čo je potrebné pri rezaní závitov vziať do úvahy
Bez rezania závitov sa štandardne nezaobíde inštalácia trubiek z ocele, či sa už využívajú v rámci stavebníctva alebo za účelom obnovy rozvodu vody respektíve plynu prípadne vykurovacieho systému. Natrafíme na rôzne metódy rezania v závislosti od toho, o závity akých rozmerov či druhov máme záujem. Zvážiť sa väčšinou oplatí aj funkciu, ktorú bude konkrétny závit v praxi plniť, pričom jednou z najčastejšie používaných metód výroby je napríklad ručné rezanie závitov.

Popri ručnom rezaní závitov požičiavame taktiež závitorez na rezanie závitov na sústruhu prípadne s pomocou iných na tento účel vymedzených zariadení, ako sú napríklad špeciálne vŕtačky. Pre sústruženie závitov sa využíva univerzálny hrotový sústruh s odlišnými sústružníckymi závitovými nožmi v závislosti od toho, či máme s ich pomocou v úmysle vytvoriť vnútorné alebo vonkajšie závity. Závity sa zároveň dajú nielen rezať, ale aj frézovať a brúsiť, vďaka čomu výsledné závity získajú veľmi vysoký stupeň presnosti.