Blog

Ktoré závitorezy sú ideálne pre praktické použitie?

KTORÉ ZÁVITOREZY SÚ IDEÁLNE PRE PRAKTICKÉ POUŽITIE?

Hľadáte efektívne závitnice od profesionálnej spoločnosti Rothenberger? Spoľahnite sa na produkty z ponuky firmy Rothenberger, ktoré vynikajú vďaka svojej spoľahlivosti, kvalite a účinnosti. 


 



Ručné závitorezy pre kvalitné výsledky
Závitorezy vám v prvom rade pomôžu počas tvorby presných závitových spojov, pri ktorých sa stretávame predovšetkým s metrickými, lichobežníkovými a whitworthovými závitmi. Podľa metódy výroby možno rozoznať vonkajšie závity teda skrutky podobné kalenej matici disponujúcej od troch do piatich kruhových drážok. Tento typ závitov vzniká vďaka závitovým čelustiam, či už kruhovým alebo radiálnym, zatiaľčo pri vnútorných závitoch respektíve maticiach sa používajú závitníky a to buď ručné, ktoré zakončuje štvorhran alebo strojové, ku ktorým náleží upínacia stopka.
 
Čo sa týka samotného rezania závitov, v praxi sa najčastejšie využívajú v rámci rekonštrukcie alebo opravy, pričom pre tieto činnosti si môžete zvoliť niekoľko základných nástrojov. Ručná závitnica, ako napríklad Super Cut Rothenberger sa hodí pre rúry priemeru 2´´a vyniká sadou rezných hláv, ktoré možno bezproblémovo a bleskovo nasadiť. Na druhej strane stacionárne závitorezy sú vynikajúcim riešením pre závity až do priemeru 4´´ a sú vhodné hlavne do oblastí s pravidelnou potrebou rezania závitov, či už pre industriálnu sféru alebo inú.


 
Nebojte sa staviť na elektrické závitorezy
Skúsení používatelia nedajú dopustiť ani na elektrický ručný závitorez Supertronic 2000 Rothenberger, ktorý si zaslúži vašu pozornosť vďaka precíznemu a komfortnému vytvoreniu závitov pri rýchlosti od 15 do 25 otáčok za minútu a pri spätnom chode prostredníctvom spätného pohonu až 60 otáčok za minútu. Protidržiak s vytvrdeným ozubením je zárukou bezpečnej manipulácie pri práci a údržba nástroja nie je komplikovaná.



Rezné hlavy sú stabilne usadené s pomocou poistného krúžku a umožňujú rezať závity aj v minimálnej vzdialenosti od stien, čím vám poslúžia v horšie dostupných lokalitách. Zabúdať nemožno na praktický prepínač umožňujúci chod vpred i vzad, motor s výkonom 1010 W, značne redukovanú prevodovku, široké spektrum použitia pre závity rozličného druhu alebo konštantný prevodový moment aj počas plného chodu.

U nás na predajni v Bratislave môžete nájsť rôzne profesionálne stroje pre inštalatérov a kurenárov. 

V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať.