Blog

Prečo sa elektrohydraulické lisovacie kliešte oplatia? Aké sú ich výhody? Kontaktujte požičovňu náradia Bratislava.

PREČO SA ELEKTROHYDRAULICKÉ LISOVACIE KLIEŠTE OPLATIA?
 
Aké sú ich pozitívne znaky v porovnaní s inými nástrojmi, v čom vynikajú, aké rozmery dosahujú a aké technické vlastnosti ich charakterizujú? Odpovede na tieto a podobné otázky nájdete v nasledujúcich riadkoch.



Pre záujemcov o požičovňu náradia nás neváhajte kontaktovať.

Charakter klieští a ich prednosti
Pod označením elektrohydraulické lisovacie kliešte si možno predstaviť prístroj, ktorý sa využíva v prvom rade pre lisovanie spojok a rozličných druhov inštalatérskych fitingov. Práca s nástrojom nie je náročná vzhľadom na prepracovaný spínací systém a dá sa využívať aj v obmedzenom priestore, nakoľko upínač čelustí pre lisovanie rotuje v rozsahu 270 stupňov. Nemusíte sa obávať ani o tému bezpečnosti, keďže kliešte sú vybavené núdzovým vypínačom, ktorý v prípade potreby lisovanie hneď zastaví. Je tiež dôležité podotknúť, že potom, čo stlačíte a podržíte dotykový spínač, lisovanie sa spustí a po jeho ukončení sa piest stiahne späť sám od seba.



Priekopníkom v otázke elektrohydraulických lisovacích klieští je firma Rothenberger, ktorej kliešte sa s hmotnosťou štyri a pol kilogramu bez zohľadnenia lisovacích čelustí pohybujú okolo rozmerov 415, 180 a 80 milimetrov. Spájajú sa s napätím 230 V, ich lisovacie čeluste rotujú do 270 stupňov a poslúžia vám pri fitingoch s maximálnym priemerom 110 milimetrov. Čo sa týka sily a zdvihu piestu, tá spočíva v 32 kN a 40 mm.



Lisovacie čeluste ako žiadne iné
Elektrohydraulické lisovacie kliešte Rothenberger sa môžu pochváliť efektívnou sadou kompaktných lisovacích čelustí vhodných pre profesionálne lisovanie fitingov v rozsahu 12 až 54 mm. Tieto čeluste sú permanentne chránené pred vznikom korózie, sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá znesie veľkú záťaž a ich upínač má široké spektrum použitia. Čeluste sú taktiež výnimočne pružné, majú vynikajúcu dilatačnú schopnosť a dajú sa využiť na staveniskách aj pre drvivú väčšinu lisovacích strojov, ktorých lisovacia sila je konštantná, dosahuje 32 až 34 kN a ktorých upínač lisovacích čelustí je s týmto modelom samozrejme kompatibilný.

U nás na predajni v Bratislave môžete nájsť rôzne profesionálne stroje pre inštalatérov a kurenárov. 

V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať.