Blog

Sušenie zatopených priestorov po záplavách

IB Rein, profesionálna čistiaca firma už od roku 1994 profesionálne čistí a upratuje priestory širokému územiu Slovenska. Na práce využívame výlučne našu vlastnú čistiacu techniku a stroje. Sme veľkí pedanti v otázkach kvality prác a dbáme na ekologickú stránku čistenia, preto využívame výlučne bez chemické čistiace postupy.
 


Prečítajte si o tom, ako je potrebné postupovať v prípade záplavy, na aké práce by sa mala zamerať pozornosť a koho môžete v prípade potreby kontaktovať.

Ktoré priestory sú najnáchylnejšie k zaplaveniu?
Niet najmenších pochýb o tom, že záplavy dokážu na majetku spôsobiť značné škody. Znehodnotený je pritom nielen nábytok a ďalšie objekty v postihnutej miestnosti, ale aj samotný priestor, ktorý si vyžaduje dôslednú sanáciu predovšetkým s ohľadom na steny, murivo a podlahu. Využiť však môžete pomocnú ruku, ktorú Vám podáva naša firma IB REIN poskytujúca široké spektrum čistiacich a upratovacích prác zákazníkom v domácnostiach, firmách, priemyselnej a výrobnej oblasti, či komunálnej sfére. Jednou z našich špecialít je sušenie priestorov od vody, ktoré je súčasťou komplexných sanačných prác po zatopení vodou.

K lokalitám, pri ktorých sa so zatopením stretávame najčastejšie patria zatopené pivnice a garáže, keďže sú nižšie položené, a tak sú počas záplav pre vodu najdostupnejšie. Nahromadenú vodu je v prvom rade potrebné zo zasiahnutej pivnice odčerpať, pričom pri tejto práci sa spoliehame na vybrané požiarnické kalové čerpadlá v našej ponuke. Vďaka svojej sacej sile a výkonnosti sa nám v praxi osvedčili už mnohokrát. Po odčerpaní často silno znečistenej vody z pivnice, prípadne iného zatopeného priestoru nasleduje ďalší  krok, ktorým je samotné sušenie po záplave.

Ako riešime zatopené priestory?
V ideálnom prípade by malo vysúšanie zaplavených priestorov byť vykonané len čo ich zbavíme nahromadenej vody. Táto voda sa totiž väčšinou spája s nepríjemným, intenzívnym zápachom a niekedy môže byť dokonca aj kontaminovaná, čo samozrejme predstavuje zdravotné riziko pre kohokoľvek, kto by sa dostal s touto vodou do kontaktu. Nehovoriac o tom, že zvlhnuté steny a murivo sú ideálnou živnou pôdou pre vznik plesní. Sušenie stien po zatopení realizujeme s pomocou kvalitnej a profesionálnej techniky z nášho vlastného portfólia v podobe efektívnych sušičov, odlučovačov vlhkosti a ohrievačov.

Zbaviť zaplavené priestory vlhkosti je rozhodujúcim krokom, pri ktorom sa spoliehame na odlučovače vlhkosti, respektíve odvlhčovače schopné pracovať aj v miestnostiach s nízkou teplotou vzduchu. Ich miera hlučnosti je skutočne minimálna a dokážu vysušiť zaplavenú lokalitu už v priebehu niekoľkých hodín, v závislosti od jej rozlohy. Vysušovanie miestností zabezpečujeme aj pre priestory veľkých rozmerov, vrátane priemyselných, či výrobných hál, ktoré si neskôr vyžadujú ohriatie na požadovanú teplotu.
Pri ohrievaní pracujeme s veľkými elektrickými ohrievačmi, ktoré si nájdu využitie tak v pivniciach a garážach, ako aj v poľnohospodárskych budovách, veľkoskladoch, či na stavbách. Dosahovaná teplota väčšiny našich strojov je bez problémov regulovateľná prostredníctvom termostatu a vďaka ich nízkej hmotnosti ich transport z miesta na miesto nie je náročný. V neposlednom rade sa dá sušenie po vytopení v prípade potreby doplniť aj o príbuzné služby v podobe kompletnej sanácie stien, stropov a múrov, hydrosanácie, čistenia suchým ľadom, čistenia parou, či laserom, prípadne dezinfekčných prác v kontaminovaných miestnostiach.

Sušenie, vysúšanie, odbavovanie vlhkosti z priestorov, miestností, pivníc, garáži a iných miest poskytujeme pre nasledovné mestá a ich okolie: Bratislava, Malacky, Holíč, Senica, Skalica, Myjava, Pezinok, Modra, Senec, Šamorín, Galanta, Dunajská Streda, Trnava, Veľký Meder, Sereď, Šaľa, Nitra, Komárno, Trenčín, Hlohovec, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom, Púchov, Bytča, Považská Bystrica, Žilina, Poprad, Košice, Michalovce, Prešov, Banská Bystrica, Martin, Prievidza, Zvolen, Nové Zámky, Spišská Nová Ves, Levoča, Levice, Zlaté Moravce, Veľký Krtíš, Lučenec, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Topoľčany, Handlová, Čadca, Detva, Rimavská Sobota, Rožňava, Revúca, Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica, Dubnica nad Váhom, Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Brezno, Dolný Kubín, Trebišov, Kysucké Nové Mesto, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Humenné, Bardejov, Vranov nad Topľou, Snina.
 
Ak máte záujem o naše služby alebo si neviete rady pri čistení, tak nás neváhajte kontaktovať.