Blog

Trasovanie potrubia. Vieme vytrasovať potrubie, ktoré je pod zemou.

Ak hľadáte firmu, ktorá sa špecializuje na vykonávanie profesionálnych čistiacichupratovacích prác, ste na tej správnej adrese. V našej rodinne založenej spoločnosti IB Rein kladieme dôraz na kvalitne vykonanú prácu so zameraním na detail. Pracujeme výhradne s vlastnou čistiacou technológiou, odborne vyškolený personál je u nás samozrejmosťou a naše služby sú plne k dispozícii firmám, domácnostiam aj priemyselným podnikom či komunálnej sfére.


 
Čo si možno predstaviť pod trasovaním potrubia a kedy podobnú službu odporúčame? Aké ďalšie práce s trasovaním súvisia a čo by ste o nich mali vedieť?
 
 
  • Ako trasujeme a kedy sa trasovanie oplatí zvážiť?
Jednou z našich popredných činností je havarijná služba, krtkovanie a ďalšie príbuzné práce. Rozhodli sme sa predstaviť našu službu zameranú na trasovanie potrubia, ktorého hlavným účelom je zistenie presnej trasy, ktorou dané potrubie vedie. Zároveň slúži na vytýčenie konkrétneho miesta, v ktorom došlo k poškodeniu potrubia, či kde sa nachádza upchaté odpadové potrubie. Týmto spôsobom dokáže trasovač výrazne ušetriť čas aj peniaze, ktoré by v opačnom prípade museli byť investované do realizácie výkopových prác.
 
Pri práci sa spoliehame na modernú technológiu pozostávajúcu z modulu na trasovanie a kvalitného kamerového systému. Všetka technika, stroje a náradie, ktoré počas prác využívame sú výlučne z našich vlastných radov. Disponujeme výlučne profesionálnou technikou, uspôsobenou na ťažké a náročné pracovné úkony, v neľahkých podmienkach.
 
Práve vďaka použitiu inovatívnych strojov sme schopní trasovať aj odpadové potrubie a kanalizačné rúry vedúce pod zemou a zistiť presnú hĺbku, v ktorej je potrubie uložené. Túto metódu oceníte predovšetkým vtedy, keď nie je dostupné dostatočné množstvo informácií z obdobia výstavby potrubia, respektíve tieto údaje už v súčasnosti nie sú k dispozícii alebo v prípade chýbajúcej dokumentácie. Dôkladne vytrasovať potrubie sa odporúča aj pred uskutočnením ďalších činností súvisiacich s údržbou potrubia, či už máme na mysli čistenie odpadového potrubia alebo krtkovanie kanalizácie.   
 
 
  • Prečo je monitorovanie potrubia dôležité?
S trasovaním potrubia je úzko prepojená aj ďalšia z našich služieb - monitoring potrubia využívajúci kvalitnú monitorovaciu techniku. Tá odhalí poškodenú, či znečistenú lokalitu nielen v potrubiach, ale aj žľaboch alebo odkvapoch. Monitorujeme upchaté potrubie, potrubný a kanalizačný systém, či upchatý odtok v potrubiach, ktorých priemer sa pohybuje od 40 do 400 milimetrov.
 
Monitoring je nám nápomocný pri riešení rôznych porúch potrubia, ako je napríklad znečistené prasknuté potrubie alebo záchod upchatý papierom. Prostredníctvom monitorovania dokážeme odhaliť zdroj vodného kameňa.
 
Tak monitoring, ako aj trasovanie potrubia pritom nemožno považovať za činnosti, ktoré by sa dali zvládnuť bez náležitého technického vybavenia a určitých skúseností. Najpraktickejším riešením je preto obrátiť sa priamo na profesionálov v tejto oblasti, ako je aj naša rodinne založená firma IB REIN.
 
Trasovanie a frézovanie potrubia, monitoring, detekciu, preplach, krtkovanie a iné služby poskytujeme v nasledovných mestách a v ich okolí: Bratislava, Malacky, Holíč, Senica, Skalica, Myjava, Pezinok, Modra, Senec, Šamorín, Galanta, Dunajská Streda, Trnava, Veľký Meder, Sereď, Šaľa, Nitra, Komárno, Trenčín, Hlohovec, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom, Púchov, Bytča, Považská Bystrica, Žilina, Poprad, Košice, Michalovce, Prešov, Banská Bystrica, Martin, Prievidza, Zvolen, Nové Zámky, Spišská Nová Ves, Levoča, Levice, Zlaté Moravce, Veľký Krtíš, Lučenec, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Topoľčany, Handlová, Čadca, Detva, Rimavská Sobota, Rožňava, Revúca, Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica, Dubnica nad Váhom, Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Brezno, Dolný Kubín, Trebišov, Kysucké Nové Mesto, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Humenné, Bardejov, Vranov nad Topľou, Snina.

 
Ak máte záujem o naše služby alebo si neviete rady pri čistení, tak nás neváhajte kontaktovať.