Blog

V ktorých prípadoch možno využiť preplachovací kompresor na čistenie podlahového kúrenia?

V AKÝCH PRÍPADOCH MOŽNO VYUŽIŤ PREPLACHOVACÍ KOMPRESOR NA  ČISTENIE PODLAHOVÉHO KÚRENIA

Relatívne univerzálne zariadenie na čistenie trubiek podlahového kúrenia má široké spektrum použitia, v ktorých konkrétnych situáciách sa však jeho využívanie najviac oplatí? Čo by ste o ňom mali vedieť a aké nástrahy môžu číhať na vaše domáce podlahové kúrenie?

Pre záujemcov o požičovňu náradia neváhajte pozrieť kompletné portfólio.


 
  • Po dôkladnom zaškolení prácu s našou technikou zvládne naozaj každý príležitostný kúrenár, ktorý dbá o zdravie, kvalitu kúrenia a záleží mu na životnosti vykurovacích systémov. 

 
Potreba efektívneho riešenia
Je dôležité nezanedbávať pravidelnú údržbu vykurovacích systémov, aby sa tak zaistilo ich kvalitné fungovanie a aby mohli pracovať so svojím plným potenciálom. Odporúčame vám zvoliť si preplachovací kompresor Ropuls Rothenberger, ktorého úlohou je čistiť podlahové kúrenie, vykurovanie v stenách, iné vykurovacie telesá a tiež potrubné systémy, pokiaľ potrubie dosahuje požadovaný priemer. Okrem toho sa na kompresor môžete spoľahnúť aj v otázke preplachovania rozvodu, ktorým bude tiecť pitná voda.



Pre monitorovanie stavu potrubí vám poslúži termokamera, vďaka ktorej ľahko zistíte, na ktorých miestach dochádza k úniku tepla alebo ktoré časti potrubia sú zanesené špinou. Určite vás neprekvapí zistenie, že bez dostatočnej čistoty vo vykurovacom systéme sa nedá zabezpečiť jeho bezchybné fungovanie. Nie je vhodné podceniť údržbu podlahového kúrenia, ak si samozrejme neželáte, aby boli náklady vašej domácnosti spojené s vykurovaním príliš vysoké. Znečistenie kúrenia súvisí so vznikom vodného kameňa a usadením rôznych nečistôt, v dôsledku čoho môže jeho výkonnosť klesnúť aj o 25 percent.


 
Aplikácia kompresoru v praxi
Ako vidíte, na čistenie vykurovacieho systému sa skutočne neoplatí zabúdať a preto vám radíme pracovať s preplachovacím kompresorom Ropuls, ktorý vyčistí nečistoty z podlahového kúrenia, zneškodní vodný kameň a zároveň poslúži pre čistenie rozvodu pitnej vody pred jeho prvých použitím. V neposlednom rade sa podobným spôsobom dajú prepláchnuť taktiež  rôzne potrubia či radiátory a novinkou poslednej doby sa čoraz častejšie stáva prepláchnutie solárneho termického systému.
 
U nás na predajni v Bratislave, Trenčíne, Liptovskom Mikuláši môžete nájsť rôzne profesionálne stroje pre inštalatérov a kurenárov. 

V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať.