Blog

Ako sa správne starať o Kärcher vysávače

Najprv si povieme v skratke čo je vysávač. Vysávač je stroj, ktorý nám pomáha zbierať médium do zberného uzavretého priestoru. Uľahčuje nám prácu, aby náš domov alebo pracovisko bolo čisté.

Vysávač na suché vysávanie má ale ešte jednu funkciu. Zabraňuje rozširovaniu škodlivých častíc do okolitého ovzdušia. Ako to robí?  Pomocou vzduchových filtrov, ktorých máme na trhu veľké množstvo, čo sa týka prevedenia a funkčnosti .



Keďže sme si už povedali niečo málo o vysávačoch v skratke, vieme, že najdôležitejší faktor na vysávači je vzduchový filter. Preto je dôležité vedieť aký máte filter a na aké médium sa môže používať a čo ho môže poškodiť alebo znehodnotiť. Veľa vysávačov má  viac filtrov:
Prvý filter zvyčajne býva papierové vrecko na špinu.
Druhý a tretí filter chráni turbínu proti poškodeniu a zaneseniu dôležitých súčiastok.
Štvrtý filter je veľmi dôležitý. Chráni naše pľúca voči všetkým škodlivým médiám.

Je dôležité porozumieť tomu, že šetriť na filtri vo vysávači nie je dobré, ani pre vaše zdravie, ani pre 100% funkčnosť vysávača. Filter veľmi určuje ťah vysávača, ak sa jedná o nový filter, tak ťah vysávača je 100% účinný. Poškodený filter môže rapídne znížiť ťah aj filtrovanie vzduchu. Načo si ešte treba dávať pozor  pri vysávačoch okrem filtrov? Na napájací kábel, keďže veľmi veľa ľudí robí chybu ako vyťahujú koncovky zo zásuvky. Štandardne každý vyťahuje koncovku zo zásuvky ťahaním za kábel a vytrhne ju tak zo zásuvky. Takýmto spôsobom vzniká veľké riziko poškodenia kábla pri koncovke, vďaka čomu vám prestane fungovať a v horšom prípade vám vyhorí kábel alebo dokonca zhorí, čím môže dôjsť až k úrazu. Taktiež je potrebné starať sa aj o celý napájací kábel, ktorý je veľmi ľahké poškodiť.  Napríklad: ťahanie za kábel / zle zmotané káble / seknuté káble / preseknuté káble atď.  Najdôležitejšia vec pri vysávačoch, načo si musíte dávať hlavne pozor je, načo ho používate a na aký účel je daný vysávač určený. Nesmiete používať vysávač na suché vysávanie na mokré, keďže filtre na to nie sú prispôsobené a hrozí veľká pravdepodobnosť poškodenia vysávača.

Vysávanie jemného prachu, aj nato musí byť priamo určený vysávač inak poškodíte fliter, turbínu a aj vaše zdravie nakoľko budete všetok škodlivý prach dýchať priamo do pľúc. Dodržiavaním pravidiel starania sa o vysávač a jeho komponentov nezvýšite len životnosť vysávača, ale aj vaše zdravie ktoré vám poďakuje rokmi života. 

My vo firme IB Rein disponujeme veľkým množstvom a rôznorodosťou vysávačov určených aj na prenájom. Máme od samotných malých, ľahko manipulovateľných vysávačov, určených na suché vysávanie a taktiež stredných mokro-suchých vysávačov, či veľké priemyselné vysávače, ktoré obsahujú veľké nádoby, ktoré nepotrebujú ani sáčok do vysávača, či naopak vysávače vhodné na vysávanie nebezpečných, či explozívnych látok.
 
 U nás na predajni v Bratislave a v Liptovskom Mikuláši môžete nájsť rôzne profesionálne stroje pre inštalatérov a kurenárov. 

V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať.