Blog

Ako účinne čistiť vykurovacie systémy

AKO ÚČINNE ČISTIŤ VYKUROVACIE SYSTÉMY
 
Čo môže byť príčinou toho, že váš vykurovací systém nedosahuje svoj plný potenciál a ako možno vzniknutý problém odstrániť? Čo si treba pri údržbe tohto systému všímať a aké nástroje možno pre tento účel využiť?



Pre záujemcov o požičovňu náradia navštívte našu web stránku požičovňa náradia Bratislava, Trenčín, Liptovský Mikuláš.

 
Zabudnite na nečistoty vo vykurovacom systéme
V praxi sa často stretávame s prípadom, že vykurovací systém v domácnosti neponúka teplotu, ktorú by jej mal poskytnúť a to nielen pri téme podlahového kúrenia, ale aj iných vykurovacích telesách. Problém môže tkvieť v kaloch usadených vo vnútornom priestore potrubia, kde obmedzujú prúdenie teplého vzduchu. Nečistoty zoskupené vo vykurovacom systéme majú tiež za následok oslabenú efektivitu a životnosť, ktorou sa bežne vyznačuje výmenník tepla respektíve vykurovací agregát.



Ak sa chcete podobným nepríjemnostiam vyhnúť, mali by ste kompletný vykurovací systém nechať prejsť precíznym čistiacim procesom, ktorý vášmu systému poskytne potrebnú ochranu pred vznikom špiny. V tomto ohľade sa môžete spoľahnúť na moderné zariadenia Rothenberger Ropuls vytvarajúce vo vykurovacom systéme prúd vzduchových bublín, pod ktorých vplyvom sa vykurovací systém vyčistí do najmenších detailov. V prípade potreby sa dajú aplikovať aj pri vodovodnom potrubí, z ktorého účinne odstránia vodný kameň.
 
  • Všetka technika a zariadenia v našej požičovni kúrenárskeho a inštalatérskeho portfólia sú maximálne výkonné a účinné. Po krátkom odbornom zaškolení zvládne vykonať práce sám každý, kto sa rozhodne si vyčistiť, prepláchnuť, odvápniť alebo vydezinfikovať podlahové kúrenie, radiátory, či iné vykurovacie systémy, prípadne potrubie, trubky a rozvody pitnej vody.


 
Efektívne riešenie nielen pre vlastníkov podlahového kúrenia
Tak pre čistenie potrubí využívaných pre rozvod pitnej vody, ako aj podlahové kúrenie sa vaším neoceniteľným pomocníkom stane preplachovací kompresor Ropuls. Prístroj by mal byť aplikovaný približne každé dva roky, aby tak kúreniu zaručil čistý priestor bez vodného kameňa alebo usadenín, ktoré by v opačnom prípade mali výrazný vplyv na jeho výkonnosť. V potrubí dokáže zneškodniť taktiež hrdzu, stopy po tuku, zrnká piesku alebo iné nečistoty.

Kompresor funguje na príncipe striedajúcich sa nárazových vodných vĺn a pôsobenia stlačeného vzduchu, vďaka čomu je toto zariadenie oveľa účinnejšie než bežné čistenie tlakovou vodou. Počas narábania s prístrojom si navyše môžete zvoliť program, ktorý čo najviac vystihuje vaše potreby. K dispozícii je preplachovanie bez alebo s prívodom vzduchu, spojenie týchto dvoch funkcií prípadne aplikácia nárazových vĺn.

U nás na predajni v Bratislave, Trenčíne, Liptovskom Mikuláši môžete nájsť rôzne profesionálne stroje pre inštalatérov a kurenárov. 

V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať.