Blog

Aký význam má pre podlahové kúrenie preplachovanie a čistenie?

AKÝ VÝZNAM MÁ PRE PODLAHOVÉ KÚRENIE PREPLACHOVANIE?
 
Ak chcete zaručiť čo možno najlepší výkon pre vaše domáce podlahové kúrenie, nemali by ste zanedbať jeho adekvátnu údržbu a čistenie. Zistite, ktorý prostriedok je pre tento účel najvhodnejší, čo ho charakterizuje a aké sú jeho prednosti.

Pre záujemcov o požičovňu náradia neváhajte navštíviť našu web stránku požičovňa náradia Bratislava, Trenčín, Liptovský Mikuláš.


 
  • Manipulácia s našou technikou je skutočne jednoduchá! Po dôkladnom zaškolení prácu zvládne vykonať špičkovo naozaj každý príležitostný kúrenár, ktorý dbá o ochranu zdravia, úsporu finančných prostriedkov, potrpí si na kvalitu vykurovania a záleží mu na predĺženiu životnosti, či už podlahového kúrenia, radiátorov alebo iných typov vykurovacích systémov. 
 
Potreba preplachovania pre bezchybnú výhrevnosť
Jednotlivé vetvy podlahového kúrenia musia byť udržiavané v dobrom stave a nezaškodí vyčistiť ich rok čo rok skôr než sa začne aktuálna vykurovacia sezóna. Týmto spôsobom predĺžite životnosť vášho vykurovacieho systému, zaistíte jeho bezproblémové fungovanie a zároveň ušetríte v otázke nákladov na vykurovanie. Majte na pamäti, že pokiaľ podlahovým kúrením prúdi voda s nečistotami, postupom času sa v ňom nahromadia usadeniny a dokonca aj vodný kameň, čím výkonnosť celého systému klesne až o pätinu.



Ak chcete navrátiť výhrevnosť vášho podlahového kúrenia do jej pôvodného stavu, je nutné pozorne vyčistiť vetvy vykurovacieho systému. Pre túto úlohu vám dnešný trh ponúka rôzne prístroje, z ktorých sa zákazníkom najviac osvedčil preplachovací kompresor Ropuls z produkcie spoločnosti Rothenberger, ktorý sa vyznačuje tichým fungovaním a vysokým stupňom účinnosti. Navyše vám poslúži nielen pre údržbu vykurovacieho systému, ale aj dôkladné vyčistenie rozvodu pitnej vody pred momentom jeho spustenia.
 
Rôznorodé možnosti použitia
Pre odhalenie úniku tepla, či lokalizáciu potrubia v múroch je účinným nástrojom termokamera, s ktorej pomocou môžete napríklad zistiť, prečo dochádza vo vašom vykurovacom systéme k strate tlaku. Vzniknutý problém máte možnosť riešiť prostredníctvom kompresora Ropuls, ktorý využíva tak pôsobenie vody, ako aj stlačený vzduch. Veľmi efektívne vyčistí nánosy a usadeniny nahromadené v domácom podlahovom kúrení a súčasne sa ním dajú dezinfektovať potrubia s pitnou vodou. Z vykurovacieho systému vám teda odstráni drobný piesok, pozostatky tukov, nánosy kalu či hrdzu.

Aby sme to zhrnuli, preplachovací kompresor Ropuls Rothenberger sa dá využívať tak pre odstránenie usadenín a vodného kameňa z podlahového kúrenia, ako aj prepláchnutie vodovodného potrubia, vykurovacieho systému, rozvodu pitnej vody a v neposlednom rade vyčistenie jednotlivých častí radiátorov.

U nás na predajni v Bratislave, Trenčíne, Liptovskom Mikuláši môžete nájsť rôzne profesionálne stroje pre inštalatérov a kurenárov. 

V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať.