Blog

Ohýbačky rúr, ktoré oceníte v praxi

OHÝBAČKY RÚR, KTORÉ OCENÍTE V PRAXI
 
Ponúkame vám niekoľko príkladov užitočných ohýbacích strojov, vďaka ktorým bude aj náročnejšia inštalácia bezpečnejšia a cenovo výhodnejšia, či už ide o rúry z tenkostennej ocele, medi, hliníka alebo mosadze.


Jednoručné ohýbačky pre správnych profesionálov
Na začiatok si spomenieme praktickú jednoručnú ohýbačku Tube Bender z dielne spoločnosti Rothenberger, s ktorou možno precízne ohýbať rúry z hliníka, tenkej ocele a mäkkej či opláštenej medi. Hodí sa k rúram s priemerom od päť do dvanásť milimetrov pod maximálnych uhlom 90 stupňov. Vďaka mechanickej račňovej rukoväti je manipulácia s prístrojom veľmi jednoduchá aj pri používaní jednej ruky. Ohýbacie segmenty ohýbačky sa dajú bleskovo vymeniť a poslúži vám aj v priestore s komplikovanejším prístupom.



Triedu jednoručných ohýbačiek vyrábaných značkou Rothenberger zastupuje tiež model Tube Bender Maxi vykonávajúci ohýbanie do 90 stupňov v rúrach priemeru 12 až 32 milimetrov. Kompaktné zariadenie sa nespája s vysokými nákladmi, nakoľko nepožaduje fitingy a vykonáva svoju činnosť precízne a rýchlo vďaka vysoko kĺzavým pridržiavacím a ohýbacím segmentom. Využiť sa dá pre viacvrstvové medené, hliníkové alebo tenké oceľové rúry, pričom v prípade plastohliníkových rúrok je ideálnou sadou typ MSR.


Ideálne ohýbačky pre rúry z ocele
Niektorí zákazníci dávajú pred jednoručnými ohýbačkami prednosť elektrickým, ktorých predstaviteľom je napríklad elektrická ohýbačka Robend 4000 produkovaná firmou Rothenberger. Mobilný prístroj pracujúci za studena je expertom v ohýbaní bez toho, že by rúry zvlnil alebo akýmkoľvek spôsobom deformoval. Jeho uhol ohybu možno jednoducho nastaviť do maximálnej hodnoty 180 stupňov a v momente dosiahnutia zvoleného uhla sa zariadenie vypne samo od seba automaticky. Je dôležité podotknúť, že tento typ ohýbačky je použiteľný pri rúrach s priemerom od 12 do 35 milimetrov.



Mnohými pozitívnymi znakmi sa v neposlednom rade vyznačuje ohýbačka oceľových rúr Robull, za ktorej výrobu je tiež zodpovedná značka Rothenberger. Na výber máte ručnú hydraulickú verziu ohýbacieho prístroja typu E alebo elektro-hydraulickú variantu typu ME použiteľnú aj pre potreby sériovej produkcie. Všestranné zariadenie s dobrou mobilnosťou vykonáva dôkladné ohýbanie za studena pod maximálnym uhlom 90 stupňov, ktoré možno uplatniť vo vykurovacích systémoch, stavebníctve či pre potreby plynárstva alebo industriálnej sféry. Ohýbačka dokáže rúry tiež vyrovnávať, či už máme na mysli liatinové alebo plynárenské rúry a vystihuje ju spätné uvoľnenie a rýchly chod. Záleží pritom len od vašej preferencie, či si zvolíte pre ohýbačku otvorený prípadne uzatvorený rám.

 
 U nás na predajni v Bratislave, Trenčíne, Liptovskom Mikuláši môžete nájsť rôzne profesionálne stroje pre inštalatérov a kurenárov. 

V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať.