Blog

Práca pre kalové čerpadlo alebo ako vyriešiť zatopenie pivníc?

Na celom svete postupne dochádza ku globálnemu otepľovaniu. Pre nás smrteľníkov a hlavne tých čo bývajú v rodinných domoch, to znamená, že čoraz častejšie nás môžu postihnúť povodne, vytopenia pivníc a tým prichádza k znehodnoteniu nášho majetku. Tí čo to už žiaľ zažili si určite pamätajú, čo ich to stálo síl, námahy a peňazí, aby vodu v prvom rade odsali a v druhom rade, aby si dali všetko do pôvodného a hlavne obývateľného stavu. Tí čo to ešte nezažili si môžu hovoriť o veľkom šťastí, ale to bohužiaľ neznamená, že ich to doživotne môže minúť. Aj ľudia čo žijú v panelákoch, tak im neraz tieto dnešné prívalové dažde možno vytopili pivnice a pod.

My vo firme IB Rein Vám prinášame riešenie vo forme požiarnického kalového čerpadla a to Heron EMPH 80 W. Tento stroj je v prvom rade určený pre ťažké nasadenie pri odčerpávaní silne znečistenej vody zo zatopených priestorov, z výkopov, nádrží a pod. čerpadlo má robustnú konštrukciu, ktorá umožňuje čerpať aj čistú aj kalnú vodu obsahujúcu aj pevné častice v priemere do 25mm. Rovnako má aj zjednodušený prístup k obežnému kolesu, čo zaručuje jednoduché čistenie samotného stroja.
 
Trocha technických parametrov
Maximálna sacia výška stroja je 8m a jeho maximálna výtlačná výška je 26m. Maximálny prepravný objem čerpadla je 1 300 l/min. Len pre porovnanie rohová vaňa 150cm x 150 cm má litráž 400. Takže toto kalové čerpadlo dokáže za jednu minútu prepraviť objem vody za viac ako tri rohové vane. Čerpadlo má štvortaktný benzínový jednovalec a ručné štartovanie, ktorého spotreba je približne 1,4 až 2,3 l/h a jeho objem nádrže je 3,6l a stroj váži necelých 48 kg bez náplní. Motor má maximálny výkon 4,8kW.
 
Príslušenstvo
K príslušenstvu tohto prístroja je možné dokúpenie vysoko odolnej hadice proti odieraniu. Hadica je pevná, odolná a trvanlivá voči benzínu, oleju a rôznym chemickým látkam. Táto hadica sa využíva aj v chemickom priemysle, poľnohospodárstve, či v rafinériách. Je vyrobená z veľmi pevnej polyesterovej pryže s vystužením a je zasadená do vysoko špeciálnej, kvalitnej a syntetickej pryže, ktorá je na báze Nitrilu alebo PVC spracovaného cez polyesterový úplet. Teplotný rozsah hadice pre použitie je od -40 do +100 °C a je tiež odolná proti ozónu a UV žiareniu. K ďalším pozitívnym výhodám hadice spadá jej lepšia manipulovateľnosť s hadicou vďaka nízkej pružnosti a nízkym trecím stratám. Hadicu taktiež nie je nutné nijak špeciálne sušiť ani umývať.


Tento prístroj vám teda vie uľahčiť veľmi ľahko vašu prácu a boj s prírodou a prírodnými živlami. Toto kalové čerpadlo máme u nás na predajni a je k dispozícii aj na zapožičanie. Veľké hasičské čerpadlá si v zásade môžete požičať v mestách Bratislava, Trenčín, Liptovský Mikuláš. Veľké hasičské čerpadlá vieme priviezť na vopred dohodnuté miesto.

Preto nás neváhajte kontaktovať.