Blog

Využitie pieskovacích zariadení a abrazívnych médií

VYUŽITIE PIESKOVACÍCH ZARIADENÍ A ABRAZÍVNYCH MÉDIÍ

Kam sa možno obrátiť v prípade potreby profesionálnej pieskovačky a čo všetko k nej máte k dispozícii? Aké abrazívne média si môžete vybrať pre pieskovanie a pri akých konkrétnych činnostiach sa dajú použiť? V našej predajni nájdete široký výber abrazívnych médií na otryskávanie. Zároveň ponúkame kvalitný výber tryskacích a pieskovacích zariadení. Pre náročné úlohy ponúkame prenájom tryskacích kotlov pre veľký objem abrazívnych médií.

Predaj abrazívnych médií nájdete v našej kamennej predani v Bratislave, Liptovskom Mikuláši. 

Ponúkame na požičovňu tryskacie kotle pre profesionálov v mestách Bratislava, Trenčín, Liptovský Mikuláš. 



Pieskovačky a kvalitné abrazíva pre každého
Pokiaľ budete pri svojej práci potrebovať kvalitné pieskovacie zariadenie, nemusíte si ho nevyhnutne kupovať, ale môžete využiť služby požičovne strojov za účelom otryskávania a pieskovania. Popri samotnej pieskovačke väčšieho alebo menšieho objemu si týmto spôsobom môžete zadovážiť aj potrebné príslušenstvo, či už máme na mysli kompresor, hadice alebo ochranné prvky. Ďalšou výhodou požičania pieskovacieho zariadenia je okrem ušetrených nákladov aj fakt, že sa nemusíte zaťažovať jeho údržbou.

Nemenej významnou súčasťou procesu pieskovania je abrazívne médium, pri ktorom si máte na výber viaceré alternatívy. Medzi najpoužívanejšie z nich patrí oceľová drť umožňujúca značne výkonné otryskávanie spojené s minimálnou prašnosťou. Oceníte ju v momente renovácie produktov z ocele, rezania kameňa, po realizácii prípravných prác, pri tryskaní zvarov a hrdze či v čase vykonania predpovrchovej úpravy.



Z oceľovej zliatiny sa vyrába nemenej účinný oceľový granulát s dlhodobou životnosťou bez hrozby vzniku drsnosti na čistenom povrchu. Hodí sa pre spevnenie povrchu, otryskávanie betónovej podlahy alebo plechov aj čistenie podkladu od stôp po farbe či po hrdzi. Spomedzi dostupných abrazív vyniká aj balotina majúca podobu sklenených guličiek. Poslúži vám pri tryskaní materiálov z farebných kovov, v momente realizácie finálnych prác, renovácii produktov z hliníka alebo zjednotení nerezového povrchu.

Aké sú iné možnosti abrazívnych médií?
Príkladom ďalšieho abrazívneho materiálu je hnedý korund s vysokým stupňom čistoty a obsahom titanu, ktorý mu dodáva náležitú pevnosť a trvanlivosť. Dá sa s ním gravírovať, čistiť hliníkový a nerezový podklad alebo otryskávať farebné kovy. Čoraz viac zákazníkov sa spolieha aj na sódu, ktorú možno rozpustiť vo vode a ktorá je vzhľadom na svoju mäkkosť ideálna v rámci jemného pieskovania a čistenia tenkých kovov. Bez problémov ju však môžete použiť aj pre odstraňovanie lakov, čistenie industriálnych zariadení a motorov.

Alternatívu v oblasti abrazív poskytuje liatinová drť aplikovateľná v čase odstraňovania hrdze a postarších náterov či úpravy produktov z ocele. Tento materiál navyše dodá povrchu drsnú podobu pred záverečnou úpravou a jeho pevnosť je zárukou maximálnej efektívnosti. Na záver vám odporúčame vyskúšať otryskávací prostriedok Kärcher s jemnou zrnitosťou v rozsahu 0,2-0,8 milimetrov. Je aplikovateľný v spojení s pieskovacími zariadeniami od spoločnosti Kärcher a jednoducho s ním odstránite hrdzu, pozostatky po farbe a lakoch na povrchoch z materiálov, akými sú bronz, betón, tehly, oceľ alebo pieskovec.


 
 
U nás na predajni v Bratislave, Liptovskom Mikuláši môžete nájsť rôzne profesionálne stroje pre inštalatérov a kurenárov. 

V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať.