Blog

Ako na likvidáciu buriny? Ekologické čistiace práce

IB Rein, firma, ktorá uprednostňuje ekologické, pre prírodu a životné prostredie šetrné čistiace postupy a metódy je na trhu už od roku 1994. V našom portfóliu ponúkame čistiace služby ako je ekologické vysokotlakové čistenie horúcou vodou a parou, tryskanie suchým ľadom, pieskovanie – otryskávanie povrchov sódou, či orechovou škrupinkou alebo čistenie laserom.
 

 
Existujú rôzne riešenia problému s burinou, nie každé z nich však berie ohľad na prírodu či naše zdravie. Preto ponúkame ekologický spôsob odstraňovania buriny, v podobe odstraňovača buriny, ktorého výhody a aplikáciu v praxi predstavíme na nasledujúcich riadkoch a v priloženom videu.


 
Prečo si pri ničení buriny potrpíme na ekológiu?
Burina je nepríjemným problémom, s ktorým sa stretávajú nielen záhradkári či pestovatelia na pravidelnej báze, ale i mestá a obce v komunálnej a verejnej sfére. Obmedzuje prístup pestovaných plodín a rastlín k živinám potrebným pre ich prežitie, zaberá miesto a nie je na ňu pekný pohľad. Spôsobuje tiež škody, keď napríklad začne vyrastať spomedzi zámkovej dlažby, do ktorej ste investovali nemalé peniaze. Nečudo preto, že poľnohospodári, súkromní vlastníci aj zastupitelia komunálnej sféry hľadajú praktické riešenie pre úspešné odburinenie svojich pozemkov, respektíve priestorov pod svojou správou a vo vlastníctve. Predstavíme vám najlepší postrek na burinu  Ekologický postrek na burinu pred sadením je vhodný použiť ako pre potreby poľnohospodárstva, tak i ovocinárstva, vinohradníctva, či záhradkárstva.
 
Pokiaľ chcete získať pri likvidácii buriny čo najlepšie výsledky s najdlhším pôsobením, je vhodné kontaktovať odborníkov a nesnažiť sa zbaviť veľkého množstva odolnej buriny svojpomocne. Pri tejto práci vám ochotne podá pomocnú ruku naša firma IB REIN, ktorá sa venuje poskytovaniu profesionálnych čistiacich a upratovacích služieb na najvyššej úrovni v rámci takmer celého Slovenska. Máme profesionálny mechanický odstraňovač buriny, využívame najlepší ekologický odstraňovač, kde chémia na odstránenie buriny nie je vôbec nutná.  
 
V boji s burinou ponúkame naše služby ekologického ničenia buriny. Tento najlepší postrek a burinu spadá do kategórie ekologických prác spolu s čistením suchým ľadom, bezprašným pieskovaním sódou či ekologickým odstraňovaním žuvačiek a grafitov.

Ak sa pýtate, prečo označujeme naše služby za ekologické, odpoveď je jednoduchá. Prípravok na odstránenie buriny nemusí byť nutne agresívny a pre prírodu zaťažujúci. Nepotrebujeme pri našich službách ekologického odstraňovania buriny, trávy a plevelu žiadne chemické prípravky ohrozujúce ľudské zdravie, prírodu a životné prostredie. Chémiu na odstránenie buriny sme teda úplne vylúčili a plne sa pri práci zaobídeme bez aplikácie chémie a iných agresívnych umelých látok. Horúca voda a para sa môže považovať i za veľmi účinný domáci postrek na burinu, ktorý je účinnejší a najmä ekologickejší na rozdiel od iných látok ako je napríklad ocot proti burine.
 
Na náradie na odstraňovanie buriny si skutočne potrpíme. Naša likvidácia buriny sa namiesto toho zakladá na využití špeciálnej vysokotlakovej techniky, ktorej tajomstvo úspechu spočíva v silnom tlaku, horúcej vode a pary. Na mechanické odstraňovanie buriny používame výlučne vlastné stroje a techniku, s ktorými už máme dlhoročné skúsenosti, a tak vieme, ktoré konkrétne zariadenie je najvhodnejšie pre daný typ buriny a charakter okolitého prostredia.   
 
Kde možno naše služby využiť a čím sú špecifické?
S pomocou horúcej vody dokážeme priestory zbaviť tak buriny, ako aj mastnoty, machov, lišajníkov, rias či ďalšieho silného znečistenia (nielen) biologického pôvodu. Naša služba vysokotlakové odstraňovanie buriny horúcou vodou je dostupná pre mestské a obecné parky, pešie zóny, námestia, športoviská aj ďalšie verejné, či školské priestranstvá, a všade tam, kde chcete uplatniť bio postrek na burinu. Technika, s ktorou pracujeme je energeticky úsporná, nezaberá takmer žiadne miesto a nevydáva nepríjemný hluk, ktorý by obmedzoval jej využitie medzi ľuďmi. Likvidácia buriny ekologickým postrekom na burinu predstavuje najlepšiu metódu odstraňovania a odburinenia. 
 
Pri našej práci dbáme na dôkladnú aplikáciu horúcej vody s teplotou do 98 stupňov Celzia priamo ku koreňu neželanej rastliny, aby sme tak zaručili, že burina prestane spod zeme vyrastať a postupne uhynie. Takýto ekologický postrek na burinu v tráve bez problémov nahradí akékoľvek chemické postreky a zlikviduje nielen nadzemnú časť neželaných rastlín, ale aj ich korene, čo má za následok samozrejme dlhodobejší účinok. Ak by kropenie nebolo vykonané správne a dostatočne detailne, už za veľmi krátky čas by sme museli s burinou zápasiť znovu a boli by sme tak zase na začiatku. Dôkazom správnej aplikácie horúcej vody je zožltnutie a uschnutie buriny do 5 dní.
 
V neposlednom rade je výhodou nášho postreku proti burine v trávniku set nadstavcov, ktorými disponujeme pre naše vysokotlakové stroje a vďaka ktorým dokážeme ekologické ničenie buriny prispôsobiť konkrétnemu typu buriny s ohľadom na jej veľkosť, rozsah, hrúbku, či odolnosť. Rozličné nadstavce nám tiež umožňujú zasiahnuť v rôznych druhoch terénu, vďaka čomu má služba likvidácie buriny skutočne široké využitie.
 
Pokiaľ vás trápi burina v tráve, trávniku, či na pozemku a už neviete ako ďalej, neváhajte sa na nás obrátiť, ekologické ničenie buriny a odburinenie realizujeme pre potreby nasledovných miest a ich okolie: Bratislava, Malacky, Holíč, Senica, Skalica, Myjava, Pezinok, Modra, Senec, Šamorín, Galanta, Dunajská Streda, Trnava, Veľký Meder, Sereď, Šaľa, Nitra, Komárno, Trenčín, Hlohovec, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom, Púchov, Bytča, Považská Bystrica, Žilina, Poprad, Košice, Michalovce, Prešov, Banská Bystrica, Martin, Prievidza, Zvolen, Nové Zámky, Spišská Nová Ves, Levoča, Levice, Zlaté Moravce, Veľký Krtíš, Lučenec, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Topoľčany, Handlová, Čadca, Detva, Rimavská Sobota, Rožňava, Revúca, Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica, Dubnica nad Váhom, Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Brezno, Dolný Kubín, Trebišov, Kysucké Nové Mesto, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Humenné, Bardejov, Vranov nad Topľou, Snina.
 
Ak máte záujem o naše služby alebo si neviete rady pri čistení, tak nás neváhajte kontaktovať.