GDPR

GDPR

OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV - SPRACÚVANIE OSOBÝCH DÁT
 
1. Informačné dáta o spoločnosti:
 
IB Rein, S.R.O.,
Adresa prevádzky: Pestovateľská 9, 821 04 Bratislava
IČO: 35896582   DIČ: 2021864515   IČ DPH: SK2021864515

Spoločnosť IB Rein spracováva osobné údaje zákazníkov v nasledovných formách:
  • databáza klientov
  • požičovňa profesionálnej čistiacej techniky a náradia
  • účtovné doklady, faktúry, objednávky
  • online marketing vo forme newsletterov
  • právna agenda
 
2. Účel spracúvania osobných údajov vo firme IB Rein
 
Spoločnosť IB Rein spracováva osobné údaje pre nasledovné účely:
  • uzatváranie a plnenie zmluvných i predzmluvných vzťahov
  • spracovávanie objednávok, krátkodobých nájmov a dlhodobých prenájmov
  • kúpne zmluvy
  • došlé faktúry a fakturácia s odberateľom
  • odosielanie newsletterov za účelom propagácie a email marketingu ohľadne aktuálnych ponúk
  • vedenie jednoduchého a podvojného účtovníctva
  • práv na náhradu škody
 
3. Osobné údaje, ktoré v spoločnosti IB Rein požadujeme pre účely uzatvorenia obchodu:
 
Spoločnosť IB Rein získava od svojich klientov a zákazníkov nasledovné osobné údaje:
  • meno, priezvisko, titul
  • adresa trvalého bydliska/pobytu
  • adresa prechodného pobytu
  • korešpondenčná adresa
  • dátum narodenia
  • rodne číslo
  • druh a číslo dokladu totožnosti – OP alebo pas
  • telefónne/mobilné číslo
  • e-mailová adresa
  • podpis
  • číslo bankového účtu
 
4. Doplňujúce informácie
 
Na zabezpečenie riadneho plnenia uzatvorených zmlúv osobné údaje zákazníkov a klientov môžu prísť do kontaktu s nasledovnými kategóriami príjemcov:
  • príslušné daňové úrady
  • finančné riaditeľstvo a iné orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov
  • sprostredkovateľ na spracovanie účtovníctva
  • poverení zamestnanci
 
5. Osobné údaje spracovávame na právnom základe:
 
  • Zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov,
  • Zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov,
  • Zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov,
  • Zákon č. 145/1995 Z. z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov,
  • Zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov,
  • Zákon č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov,
  • Zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov,
  • Zákon č. 55/2017 Z.z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov,
  • Zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov,
  • Zákon č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
  • Zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov,
  • Zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov,
  • Zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov,
  • Zákon č. 145/1995 Z. z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov,
  • Zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov,
  • Zákon č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov,
  • Zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov,
  • Zákon č. 55/2017 Z.z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov,
  • Zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov,
  • Zákon č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov
  • Zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov,
  • Zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov,
  • Zákon č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č.372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov
    zmluvy uzatvorené v zmysle vyššie uvedených právnych predpisov.
 
6. Za účelom archivácie sú osobné údaje likvidované v nasledovných časových lehotách:
 
  • Faktúry 10 rokov
  • Interné doklady 10 rokov
  • Pokladňa 10 rokov
  • Vymáhanie pohľadávok 5 rokov
  • Bankové výpisy 10 rokov
  • Účtovné závierky 10 rokov
 
7. Práva dotknutej osoby:
 
Na základe osobnej žiadosti má dotknutá osoba právo vyžadovať:
  • prístup k osobným údajom a vydanie potvrdenia o ich spracovaní
  • uvedenie presných informácii o zdroji , z ktorého boli osobné údaje získané a spracované
  • zoznam všetkých osobných údajov, ktoré boli predmetom spracúvania
  • dotknutá osoba má právo na opravu alebo výmaz svojich nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, alebo úplný výmaz osobných údajov, ktorých spracovávanie bolo skončené, resp. ak došlo k porušeniu zákona
  • dotknutá osoba má právo obmedziť spracovávanie osobných údajov alebo blokovať svoje osobné údaje, ak odvolá súhlas so spracovaním pred uplynutím času jeho platnosti
  • dotknutá osoba má právo namietať voči spracovaniu osobných údajov, pri ktorých má pocit, že môžu byť alebo budú využité v prospech priameho marketingu, bez predošlého súhlasu, pričom má právo žiadať o okamžitú likvidáciu predmetných údajov
  • dotknutá osoba môže podať návrh príslušnému úradu na začatie konania o ochrane osobných údajov, ak má podozrenie o neoprávnenom spracovaní osobných údajov
  • pri nespôsobilosti dotknutej osoby na právne úkony v plnom rozsahu môže uplatniť právo jej zákonný zástupca, resp. ak už dotknutá osoba nežije, jej práva v plnom rozsahu môže uplatniť jej blízka osoba
  • žiadosti dotknutej osoby budú vybavené bezplatne a bez účtovania ďalších poplatkov, okrem prípadov, ktoré sú uvedené v §21 ods. 3.
  • písomne buu vybavené všetky žiadosti dotknutých osôb v zákonom stanovenej lehote, a to najneskôr do 30 dní odo dňa, v ktorom bola žiadosť doručená